søndag 16. november 2008

Vi har kjøpt oss TV i dag :)

No er det veldig lenge sida vi he blogga. Sorry til alle dåkke som er nysgjerrige på ka vi driv med her nede. Veka har vertfall gått kjempefort. Dei par første dagane va litt frustrerande, for vi hadde ingenting å gjere. Men vi fikk snakka litt med kontaktpersonen vår, så no he vi fått litt meir klare arbeidsoppgaver. Elisabeth skal jobbe på barneheimen kvar dag fram til 5 des. Etter det kjem det en sosialarbeidar (som går på skule no) som ho skal jobbe sammen med et par daga i veka. Arne fikk kontakt med en som var med på å starte dette utvekslingsprogrammet, slik at han fikk kontakt med kjøpara av plastik osv. Så vi he litt å gjere framover:)

Mandag, torsdag og fredag var vi på swahilitimar:) Læraren vår Consolata er kjempeflink, men streg:) Men det er vel slik en god lærar er? Vi begge ser det som viktig å kunne høre, om ikkje snakke, litt swahili, i jobbsammenheng.

På torsdag var vi på mzungu/indian night igjen:) Dette er et høgdepunkt i løpet av veka:) Vi spise veldig god indisk mat og prata med mange hyggelige folk. Neste gang vi møte dinna gjengen bli vel i indisk bryllup neste helg ;)

På fredag etter swahilitimane inviterte læraren vår oss på kveldsmat i huset hennar. Vi fikk grilla poteter, chapati, te, mango, bananer, bollar, brus og pilau (ris og en slags tomatsaus med kjøtt). Veldig god mat, men vi begge vart alt for mette:) Vi viste ho bilder fra Norge, og ho gler seg veldig mykje til å møte dåkke som skal komme på besøk til oss.

I dag for vi til en liten landsby ca en halvtime fra Voi. En som vi kjenner her i Voi ville at vi skulle komme heim til han å sjå korleis han bur. Først fikk vi vere med på å lage postkort av elefantmøkk, restpapir og vatn. Vi fikk te, ris og green grams til lunsj, kona hans Rachel som lagde til oss. Det var veldig godt:) Etterpå fikk vi møte mora og bestemora hans. Bestemora er 115 år sei dei, om det er sant eller ei veit vi ikkje. Men dei visste ikkje ka årstal ho var født i, men dei visste at ho var født på 1800 talet. Deretter gikk vi opp på ei lita fjellhylle slik at vi fikk utsikt over heile landsbyen og enda lenger, nydelig. Vi he hatt en kjempefin dag, med mange nye opplevelsar. Patrick, han som tok oss med hit, vil vise fra denne landsbyen til dåkke som kjem på besøk også. Så her e mykje å sjå fram til :)
Når vi kom tilbake til Voi for vi rett til "tv-butikken" å kjøpte oss en tv:) Arne og en elektrikar he dreve å installert no i fleire tima, so endelig begynde det å gå i orden. No sitte vi å spise "leftovers" fra mzungu/indian nights sammen med elektrikaren:) Og er snart på veg ut for å møte nokre amerikanara som har invitert oss på fest ikveld:)

1 kommentar:

stornesnordal sa...

Høyrest ut som om de har det bra.

Det må vere noko med Afrika og alderdom, Per (min bror) budde hjå nokon i Uganda som hadde ei bestemor på ca 110-120...!(Trudde dei).

Når kjem de heim til jul? Må prøve å planlegge litt Syvdetur.